Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

середу, 22 липня 2015 р.

Краєзнавче портфоліо. Видатні білозерчани.


Завдяки «Іграм патріотів Херсонщини», напевне, у всіх бібліотеках області активізувалась краєзнавча робота. Окрім ігрового турніру у районній дитячій бібліотеці впроваджуються різноманітні форми краєзнавчої роботи, як от, н-д, інтерактивна фото-вікторина "Галерея видатних краян", яка користується популярністю у читачів. Діти з задоволенням згадують про видатних людей рідного краю. Наприклад, про Ганнібала І.А. - одного із засновників Херсона та Білозерки; Бондарчука С.Ф. - відомого актора і кінорежисера, який народився у Білозерці; Скороходову О.І. - кандидата педагогічних наук, автора книги "Як я розумію, сприймаю та уявляю навколишній світ"; Харченка С.А, який загинув, визволяючи Білозерку. Пристальної уваги варта і родинна династія Скадовських, серед представників якої видатний кандидат природничих наук (Скадовський Г.Л.), гідролог (Скадовський С.М), художник (Скадовський М.Л.) та інші.
Згадують дітки і про вулиці рідного селища, назви яких вони отримали на честь відомих краян: білозерчанина Михайлевського П.К., учасника Великої Вітчизняної війни, партизана; Ценковського Л.С., видатного вченого-дослідника та інших.
Такі матеріали дуже корисні для старшої вікової категорії (учні 8-9 класів) у вивченні та підготовці за темами обласного інтелектуального турніру «Мистецька палітра Херсонщини», «Етнічний калейдоскоп Херсонщини» та питаннями загальної ерудиції.

Немає коментарів:

Дописати коментар