Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

пʼятницю, 26 січня 2018 р.

Справжня посвята в читачі.


    Починаємо серію публікацій про роботу юних волонтерів у сільських бібліотеках. "Перше слово" надається волонтерам Олександрівської с/б (зав. Пекалюк С.І.)
     "На запрошення волонтерів Олександрівської сільської бібліотеки першокласники  нашої школи разом з класним керівником  Баздирєвою Галиною Михайлівною  завітали  до нас в гості.
      Їх візит співпав з великим християнським святом Водохреща.
      Волонтери підготували  незвичне для них свято «Посвята в читачі».
      Королева книг (Половенко Ірина) познайомила майбутніх читайликів не тільки із своїм книжковим королівством, а і з своїми підданими - казковими героями. 
      Розумниця Мальвіна (Іващук Дарина) завітала на свято з неслухняним  Буратіно (Агафонов Нікіта). Вона  попросила діток допомогти їй навчити грамоті Буратіно, бо    навчившись ще читати він продав свою Азбуку.                                                                
      Не чим не відрізнявся від Буратіно і замурзаний хлопчик Андрійко (Костя Ні), який дуже не любив читати, а цікавився лише ноутом та телевізором і вважав себе дуже розумною дитиною.    А насправді був таким «розумним», що  коли (Бурденюк Валерія) ведуча телепередачі «Всезнайко» запропонувала вікторину, то він не зміг дати правильну відповідь на жодне запитання.
     Не могло  свято обійтися і без підступної Баби Яги( Грищенко Ангеліна). Вона запропонувала першокласникам загадки на уважність, чим збила всіх з пантелику.
     Ледь встиг принести на свято листоноша Пєчкін (Пипчук Данило) останні телеграми. Адже вони були без підписів. Він дуже поспішав з ними, бо як з’ясувалося, телеграм вже не існує, людство перейшло на телефони, Інтернет.
      Щоб сталося таїнство посвяти в читачі, учні повинні були скласти три магічних слова.
      Перше магічне слово діти склали відгадуючи казкові загадки. Хто перший справлявся з цим, брав картку з літерою, з якої починалося слово - відгадка. Друге магічне слово було зашифроване в кросворді. А третє - було знайдено, коли дали відповідь на запитання: «Що за біла нивка невеличка, де розсипана пшеничка. Очками її зберем, а думкою - розімнем. Нумо білу нивку обробляти - будемо усе на світі знати!»
     Разом в казковими героями діти грали в ігри  «Склади слово»  та  «Назви казку» .
     За найбільшу кількість правильних відповідей на святі були визначені переможці, які отримали  нагороди від самої Королеви книг.
       Не забула Королева книг нагадати майбутнім читайликам і про правила поводження з книгою.









       На завершення свята волонтери побажали своїм підопічним стати  активними читачами нашої бібліотеки.  Щоб книги стали друзями не тільки під час навчання, а й на все життя. Якщо вони будуть багато читати – стануть освіченими, розумними. Порадили дітям, Андрійку  та Буратіно намагатися щодня прочитати хоча б одну сторінку з книги. Адже людина, яка любить і вміє читати – щаслива, тому що поруч з нею завжди найкращий друг і порадник – книга.
         Новорічна  ялинка з новеньких книжок запросила маленьких читайликів вибрати собі першу книжечку.                   
          Працівники бібліотеки не зрадили своїй старій традиції та почастували  23 нових маленьких читачів смачним тортом та запашним чаєм. Нам було приємно, що діти  були в захваті: і від свята, і від частування.
С.І. Пекалюк, зав. Олександрівською с/б   


Немає коментарів:

Дописати коментар