Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

четвер, 1 травня 2014 р.

Письменник-ювіляр Панас Мирний.



До 165-річчя від дня народження українського прозаїка Панаса Мирного у Білозерській районній дитячій бібліотеці оформлено тематичну поличку «Видатний письменник-реаліст». Читачі мають можливість ознайомитись з творчою спадщиною видатного українського письменника, творця соціально-психологічного роману, автора багатьох оповідань, повістей, комедій. Такі його твори, як «Хіба ревуть воли, як ясла повні», «Лихі люди», «Лихо давнє й сьогочасне», «Сон» та інші засвідчили поглиблення художнього дослідження дійсності, піднесли українську прозу до рівня тих художніх досягнень, які характеризували розвиток реалізму в європейських літературах XIX ст.
…Панас Якович Рудченко народився 1 (13) травня 1849 року у родині бухгалтера повітового скарбництва в м. Миргороді на Полтавщині. Хлопець зростав в атмосфері старосвітського побуту з досить сильними традиціями українських національних звичаїв та обрядів. У його вихованні особливо помітна роль матері, яка любила згадувати старовину, розповідаючи з гумором про характерні подробиці минулого…


Немає коментарів:

Дописати коментар