Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

четвер, 25 вересня 2014 р.

Бібліотека – територія дозвілля та професійного вибору.



Бібліотека – це особливий «дивосвіт», особливо для дитини. Бібліотека – це місце, де можна «мандрувати» чарівною країною «Читалією», у якій до уваги читачів пропонуються найцікавіші та найулюбленіші книжечки. Це місце, де дітлахи знайдуть відповіді на будь-які питання, як от, наприклад: «Як зародилось життя на Землі?», «Моя країна - Україна!», «Ким я хочу стати у майбутньому?», «Історія мого родоводу!?» та інші. І ми завжди раді нашим читачам – і молодшого, і старшого віку, і, особливо, коли до бібліотеки приходять родиною: чи то матуся з донькою, чи бабуся з онуками, чи татко з сином. І це дуже добре, коли читають «династіями». Бо «родинні читання» - це один із пріоритетних напрямків роботи дитячої бібліотеки. Адже бібліотека – це, перш за все, «територія» дитинства, «територія» спілкування однолітків за своїми вподобаннями, інтересами, а тим більше – з батьками. Тож наші читачі – це розумні і творчі діти, які обожнюють дитячу бібліотеку і допомагають нам у будь-яких починаннях, заохочуючи до таких дій і своїх батьків. А родинами нашу бібліотеку відвідують дуже часто.
Однією з найактивніших читацьких сімей є родина Жосан з Білозерки - мама Світлана Ноївна, донька Аліна та син Дмитро. До речі, 4-класниця Аліна та 7-класник Дмитро, волонтери районної дитячої бібліотеки, які допомагають у проведенні цікавих і пізнавальних заходів для молодших читачів. А ще Аліна Жосан  активна учасниця гуртка «Умілі ручки», який працює при молодшому відділі РДБ. Разом з іншими учасниками творчого об’єднання дівчинка створює чудові поробки з паперу та пластиліну та прикрашає ними книжкові виставки у бібліотеці.
 Частенько до РДБ приїздить і родина Токмань з Кізомису. Мама з дітками залюбки проводять своє дозвілля у бібліотеці. Навідується до нашої бібліотеки і родина Махиня з м. Херсону. Не менш активними серед білозерських читаючих родин, які постійно відвідують дитячу бібліотеку, є Шаповаленко Аня з бабусею, Козленко Настя з молодшим братиком, Шмирко Володя з сестричкою Софійкою, брати Андрієвські - Іван та Микола, брати Твердовські - Ярослав і його старший брат, які вже перечитали усі видання про Гаррі Поттера, Шестакова І.Ю. з сином Владиславом  та донькою Лєрою, Сілкін Данііл з мамою, Жукова О.В. з  донькою Анастасією та синами, Довженко Г.В. з онукою Олександрою й інші. Цей список можна продовжувати і продовжувати, адже для багатьох сімей, як у Білозерці, так і в районі, бібліотека стала улюбленим місцем, де завжди цікаво і весело, і можна знайти інформацію на будь-яку тему.

  

 Тож ми допомагаємо читачам, а вони в усьому підтримують нас, долучаючись до участі   у різноманітних бібліотечних заходах: обласних і районних конкурсах, акціях, проектах тощо. Так, завдяки підтримці родини і школи, наші читачі – учні Білозерської ЗОШ I-III ступенів №3 та Білозерської багатопрофільної гімназії ім. О.Я. Печерського стали активними учасниками  обласного інноваційного проекту з профорієнтації учнівської молоді «ПрофіСтарт: юні обирають майбутнє», де основна відповідальність за профорієнтаційну роботу та контроль за виконанням творчих завдань полягли на бібліотеку. Але не обійшлось і без допомоги батьків, які також активно підтримували своїх дітей у виборі майбутньої професії та допомагали бібліотеці. Участь у такому проекті – це наглядний приклад взаємодопомоги та співпраці «дитина-родина-бібліотека-школа-вибір професії». Два роки проекту (8 та 9 клас) вже позаду, та залишився останній (10 клас) – третій. Артем Ербес, Дмитро Бєлов, Аліна Шпак, Євген Косенко Артем Смірнов, Анжеліка Демура, Олена Шевченко, Юлія Шевченко, Олена Павлик, Борис Лесик – можливо, хтось із цих діток визначиться з вибором професії після 11 класу, а хтось вже пішов навчатись до професійного коледжу. Та обрані для вивчення професії пожежника, вихователя дитячого садочка, лікаря-педіатра, лікаря-хірурга, кухаря та журналіста вже стали популярними не тільки серед учасників проекту, їхніх однолітків та однокласників, але й серед інших учнів навчальних закладів Білозерки.
Тож ми завжди раді будь-якій допомозі та підтримці від наших читачів. Адже розумні і допитливі дітки, які обожнюють читати – це найкращий подарунок для бібліотеки!

Немає коментарів:

Дописати коментар