Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

четвер, 23 лютого 2017 р.

ЇЇ Величність - Мова!

    21 лютого всі народи землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Мова - це той інструмент, який єднає націю, народність, народ до єдиного цілого. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Зараз це свято крокує по всій планеті, і кожен громадянин будь-якої країни ще більше відчуває свою приналежність до свого народу, народності, нації.
    До такої знаменної дати волонтери Білозерської районної дитячої бібліотеки підготували і провели свято "Її Величність - Мова". А учасниками такого національно-патріотичного заходу стали близько 30 учнів 4-А класу Білозерської багатопрофільної гімназії ім. О.Я. Печерського. 
     "Щасливі ми, що народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі - в нашій славній Україні. Тут жили наші прадіди, діди, живуть наші батьки - тут коріння роду українського. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємось аж до сліз, зачувши рідне слово" - промовляють юні україночки  - волонтери Дубина Настя та Гомелюк Ольга.
     У ході заходу дівчата розповідали цікаві факти про українську мову, загадували загадки про звуки та букви, провели конкурс на кращого знавця українських прислів'їв та приказок. Разом з бібліотекарем запросили школярів   до участі у конкурсі під назвою "пантоміма", у ході якого учасники повинні були пояснити слова, що мають багато значень - без слів.
     А юна наша артистка Кравченко Таня прочитала гумореску Павла Глазового "Кухлик".
     Була запрошена на свято і молода талановита майстриня Демура Анжеліка, яка створює дивовижні вироби з будь-якого матеріалу та гарно вишиває. Анжеліка розповідала про мову символів на українських вишиванках.
     Гарно звучала наша рідна мова у віршах, прислів'ях, піснях. Багато гарних слів почули дітки про рідну українську мову. Згодом, молодші школярі ще й ознайомились з тематичними виставками і були запрошені стати активними відвідувачами бібліотеки.























Немає коментарів:

Дописати коментар