Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

пʼятницю, 9 серпня 2019 р.

Лідер читання Білозерщини.



ЧИТАЦЬКА ХАРАКТЕРИСТИКА

Яцків Софії Олександрівни
2006 року народження
учениці 7(8) класу
Інгулецької загальноосвітньої школи
І-ІІІ ст.                                                                           .                                                                  КЗ «Інгулецька сільська бібліотека»
Білозерської районної ради
Херсонської області

Софія навчається в Інгулецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів з 1 класу. За час навчання зарекомендувала себе як старанна, здібна, активна учениця. У навчальній діяльності виявляє високу старанність та працездатність, завдяки яким домагається відмінних успіхів у навчанні. На уроках завжди уважна, активна, часто висловлює власні ідеї.
Має схильність до предметів гуманітарного циклу. Любить читати, складати власні оповідання, комікси.
Є читачем   та волонтером Інгулецької сільської бібліотеки. Вона любить читати літературу різних жанрів. А ще її цікавить сучасна проза, особливо твори Сашка Дерманського. Не дарма своєю улюбленою книгою дівчинка назвала «Чудове чудовисько і Погане  Поганисько» Сашка Дерманського‎.
 Софія показала гарні знання з літератури, своїм одноліткам з захопленням розповідала про улюблену книжку. Її хотілося слухати, а запропоновану нею книгу – прочитати. Оригінально вела записи в читацькому щоденнику, вміло висловлювала свою думку щодо прочитаного. Знання, кмітливість та ерудиція допомогли семикласниці отримати перемогу на I та II етапах конкурсу дитячого читання «Кращий читач року - 2019», «Книгоманія - 2019».
Софія – талановита та творча, сповнена позитиву та життєрадісності, із задоволенням допомагає бібліотекареві у процесах підготовки та проведення масових заходів, зокрема під час «Літніх читань», «Тижня права», «Тижня дитячого читання». Дівчинка завжди ділиться цікавими ідеями. Софія – юна, креативна особистість із непересічним мисленням та надзвичайною ерудованістю.
Переважають такі риси характеру: ввічливість, врівноваженість, доброзичливість, працьовитість. Користується авторитетом серед однокласників. Є лідером у дружньому спілкуванні.
Софія – постійний учасник районного, обласного, Всеукраїнського етапів та стабільний призер обласного етапу Міжнародного конкурсу  з української мови імені Петра Яцика та учасник Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Завідувачка КЗ «Інгулецька сільська бібліотека»                    Овечка Г.П. 





Відгук-рекомендація на прочитану книжку  Сашка Дерманського «Чудове Чудовисько і Погане Поганисько» читачки Інгулецької сільської бібліотеки Яцків Софіі.

Вітаю вас! Я  Яцків Софія, учениця Інгулецької ЗОШ та читачка Інгулецької сільської бібліотеки . Я приймаю участь в конкурсі «Кращий читач року – 2019».
Тож сьогодні я хочу вам представити свою улюблену книгу «Чудове Чудовисько і Погане Поганисько» видатного сучасного українського автора Сашка Дерманського.
Це чудова книга  має три частини, тобто є трилогією, яку я прочитала. Найбільше мені сподобалася саме третя частина.
Чому? Тому, що вона є найбільш веселою і надихає на благородні вчинки, подвиги  на різні правильні думки.
 Книга містить у собі безліч як веселих, смішних епізодів, так і декілька сумних проте повчальних моментів. Також тут можна знайти багато «крилатих» фраз та висловів, які можна використовувати у своєму мовленні та поглиблювати свій словниковий запас.
Сюжет книги крутиться навколо двох головних героїв – звичайної дівчинки Соні та чудовиська, якого коротко назвали Чу. Герої наділені добрими, світлими та шляхетними рисами характеру. Батьки Соні типові трудоголіки, які залишають доньку без належної уваги, весь час працюючи .  
         А Чу - рожеве у синю крапочку чудо, що має вільно мешкати у страшному темному лісі, або під ліжками неслухняних дітлахів. Але він геть не хоче бути схожим на своїх родичів – він воліє дружити з людьми.
То ж, знайомство ну геть різних персонажів згодом приносить свої результати. Соня і Чу разом борються проти зла, головнокомандувачем якого є Погане Поганисько, що загинуло безліч років тому, але повернулося, щоб перемогло зло, та поглинути світ у пітьму.
Дівчинка та чудовисько зі своїми друзями зупиняють його, адже на їх шляху зустрічається багато бажаючих побороти Поганисько.
Закінчується книжка дуже добре. Добро, як і має бути, перемагає зло.
У цій, на перший погляд, дитячій фантастичній книжці завуальовано події, що відбуваються на нашій батьківщині: те що зараз Україна відчайдушно бореться за свою незалежність. Та нам у жодному разі не можна відступати і опускати руки, так, як процитую одну з фраз книги: -у нашій Украйні так багато великих і маленьких героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу”.
Я раджу прочитати цю книгу і дорослим, і дітям, бо вона точно поглибить ваші знання про людські почуття і цей світ!

Немає коментарів:

Дописати коментар