Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

четвер, 22 січня 2015 р.

В єднанні сила й міць держави.



DSC01069
День Собо́рності свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День соборності відзначається з 1999 року. Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року.
DSC01050
Про такі знакові події для України читачі дитячої бібліотеки дізнались під час інформаційної години «Єдина по обидва береги Дніпра». Бібліотекар сер. та ст. відділу провела для діток бесіду та ознайомила з літературою по темі. Завдяки цікавій книжці «Моя країна - Україна» А. Сокол та О. Конечної юні читачі здійснили подорож по рідній країні, в доступній формі ознайомились з історією України. А завдяки захоплюючій дитячій енциклопедії «Україна» також відбулась мандрівка шляхами історії. А ще школярі приймали участь у історичній вікторині, відповідаючи на питання про державну символіку України.











DSC01058


Немає коментарів:

Дописати коментар