Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

суботу, 7 березня 2015 р.

Промотиждень під гаслом: "Ми – профі!"






Найважливіша і найвідповідальніша частина III етапу проекту «ПрофіСтарт» - обласна естафета «Промоція професій». Протягом тижня з 02.03.2015 по 06.03. 2015 у рекламній кампанії Top-5 професій Білозерки були задіяні школи (Білозерська багатопрофільна гімназія ім. О.Я. Печерського, Білозерська ЗОШ I-III ступенів №3), районна дитяча бібліотека, Білозерський РЦЗ та, безпосередньо, учасники проекту. Команда білозерських профішколярів – 10-класники білозерських шкіл, дуже серйозно віднеслась до такого завдання.




Для промоції професій учні використовували матеріали, зібрані за попередні роки участі у проекті. У нагоді стали рекламні буклети, візитки, постери, художні нариси про професії, професіограми. Після доброї підготовки школярі протягом учбового тижня побували у 6-х, 8-х та 9-х класах своїх навчальних закладів. Діти з захопленням розповідали про історію професії кухаря, лікаря, журналіста, пожежника, вихователя… Особливу увагу звернули на професійні якості та риси представників обраних професій. Розповіді про професії супроводжувались цікавими міні-вікторинами та конкурсами "Вгадай професію", "Аукціон професій", "Абетка професій", "Я мрію стати..." та інші.


  



А ще у своїх школах на уроках інформатики діти ознайомлюють своїх однокласників з «Картою професій Херсонщини», зокрема, Білозерський район. Карта професій.
Робота по наповненню посту району - ще один пріоритетний напрямок роботи профікоманди під час промотижня, який проходив під гаслом «Ми – профі!!!»
У дитячій бібліотеці функціонує профівиставка "Багато професій цікавих і різних", з матеріалами якої ознайомлюються та вивчають як учасники проекту, так і відвідувачі.

На виставці представлені знову ж таки буклети, тематичні папки, стенди, матеріали попередніх років, у яких рекламується top-5 досліджуваних професій. Протягом тижня у РДБ пройшов цикл тематичних профізанять «Журналіст – це круто і креативно!», «Кухар – талант, віртуозність, майстерність!», «Пожежник – професія для відважних!», «Вихователь дитячого садочка: «Дарую серце дітям!», «Лікар – професія за покликанням!».



Та, мабуть найцікавішою була реклама професій у д/с "Сонечко", куди завітали наші майбутні "виховательки" та дівчина-"пожежник" - профішколярі, учениці Білозерської ЗОШ №3. Дошкільнята зі старшої групи стали учасниками цікавої і пізнавальної профі-програми, яку для організували 10-класниці. "Профіняні" загадували малечі загадки, провели конкурс "Добрий чи поганий казковий герой?", складали пазли "Вгадай професію", організували "Книжкові перегони" тощо. Дуже сподобалась діткам і професія пожежник.


Тиждень закінчився візитом профікоманди до Білозерського РЦЗ, де головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг та психолог Кіприч І.М. провела для учнів психологічний тренінг «Самопізнання - шлях до саморозвитку та самоствердження».
Головною метою заняття стало створення «Дерева саморозвитку», у якому діти відобразили свої найголовніші очікування від участі у проекті : …Я учасник, я пізнаю себе, я творець майбутнього, я хочу здобути навички для професії, зрозуміти професію, свої здібності та таланти, дізнатися більше про всі професії, виявити інтереси, іти до своєї мети, визначитися зі своєю майбутньою професією… тощо
                                

Тож тиждень промоцій виявився дуже активним та насиченим, і, головне, дуже корисним для всіх його учасників.

Немає коментарів:

Дописати коментар