Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

вівторок, 13 жовтня 2015 р.

У шануванні історії наша сила!


   З метою вшанування культурної та історичної спадщини Білозерщини, районна дитяча бібліотека організувала для своїх читачів, учнів 8-А класу Білозерської багатопрофільної гімназії ім. О.Я. Печерського, екскурсію до районного музею. Разом з учителем історії Григоряном Вадимом Едуардовичем діти прослухали цікаву та пізнавальну розповідь завідувача музеєм Волошина Олега Анатолійовича про історичне минуле та сьогодення рідного краю...
    Взагалі, Білозерський районний історичний музей відкрито 1 вересня 1969 року. Експозиція, з краєзнавчим напрямком, відтворює історію Білозерського району від найдавніших часів і до сьогоднішніх днів, містить розділи: археологія, довоєнний та присвячений Другій світовй війні, сучасність. У 2009 році заклад названий на честь українського історика Д. Багалія. Окремий розділ присвячено видатним постатям рідного краю. У фондах музею понад 2721 експонатів. Кожна знахідка – неоціненний скарб, але особливе захоплення серед відвідувачів викликають такі експонати: амфора – древньогрецький посуд, для транспортування і зберігання олії, зерна, вина; український лляний рушник, вишитий червоними і чорними нитками славнозвісною майстринею Г.І. Половою у 1909 році (рушнику вже 106 років); сорочка домоткана, вишита гладдю нитками різних кольорів (1930 р.), передала Г. Мудрак; корито-ночви дерев’яні, для вимішування тіста, купання дітей, прання білизни (1915 р) та інші. Тож діти мали можливість ознайомитись і з експонатами, і дізнатись про їхні історичні витоки.




Школярі зрозуміли, що історія рідного краю - це справжній скарб, який потрібно берегти!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар