Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

пʼятницю, 15 вересня 2017 р.

Міні-музей народної казки.




14 вересня у Білозерській районній дитячій бібліотеці ім. В. Стуса відбулась презентація виставки-експозиції «Міні-музей народної казки». А почалась робота над створенням цієї виставки після оголошення акції для читачів – принеси іграшку – казкового героя до бібліотеки на виставку. Дітки активно відгукнулись на бібліотечний заклик і залюбки принесли свої улюблені іграшки, які і стали основою виставки-експозиції.
Виставка-експозиція – це синтез бібліотечної та музейної виставки. Головне у виставці-експозиції – це її ідея, думка, яку ви повинні донести до читача. Предмети і аксесуари, представлені на ній, сприяють більш глибокому зануренню в тему, якій присвячена виставка, та розумінню і сприйняттю представлених на ній матеріалів. Причому предметів і аксесуарів тут значно більше, ніж на звичайній бібліотечній виставці, а книги та інші документи вдало вписуються в експозицію, так званих айс-стоперів.
Казкові герої і справді додали виставці яскравості та неординарності. Завдяки такій  наочності дітлахи мають можливість не тільки згадати українські народні казки та казки народів світу, а і «поспілкуватись» із своїми улюбленими героями, такими як: Колобок, Вовчик-братик, Лисичка-сестричка, Баба-Яга, Курочка Ряба, Ведмедик, Півник, Солом’яний бичок, Золотоволоска, Троє поросят, Гуси-лебеді, Івасик-Телесик тощо.
Наші читачі розуміють, що це не музейна експозиція, що книги та ляльки на виставці можна брати у руки та переглядати. А бібліотекарі спромоглися у яскравій та креативній формі представити виставку читачам та відвідувачам. Тож «Міні-музей народної казки» сподобався усім без винятку.










Немає коментарів:

Дописати коментар