Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

четвер, 12 листопада 2015 р.

Ніхто не має права ображати людину.

    12 листопада у Білозерській районній дитячій бібліотеці  4-класники Білозерської багатопрофільної гімназії ім. О.Я. Печерського стали учасниками правознавчого заходу "Ніхто не має права ображати людину" , організованого сумісно з "Молодіжним центром регіонального розвитку". Волонтери Молодіжного центру вчитель-логопед Томинобалківської ЗОШ Галецька Ірина та економіст Євдокімова Ганна провели з дітками нестандартний урок, у ході якого розповідали школярам про їхні права і обов'язки.
   "Людина - найцінніший скарб. Кожен із вас - особистість, і саме такої людини, як ви, більше на землі немає і не буде," - наголосили спеціалісти центру.
 
    Ірина Сергіїівна Галецька розповіла про Генеральну асамблею ООН, Декларацію та Конвенцію прав дитини. Дітки згадували свої права, погравши в гру "Повідомлення". Завдяки каритинкам, у яких "повідомлялось" про те чи інше право дитини, створили цілу "правову галерею". У ігровій формі розглянули і "судові справи": Червона Шапочка - Вовк, Герда - Снігова Королева, Попелюшка - Мачуха тощо. Усі отримані знання дітки закріпили, розглянувши декілька життєвих ситуацій. 








    Цікавою була і презентація книжково-ілюстративної виставки "Не порушуйте наші права!". Бібліотекарі допомогли діткам на прикладі героїв улюблених казок визначити, які права були порушені. Також згадали і головних казкових правопорушників.
    Таким чином у бібліотеці розпочався цикл правознавчих заходів, приурочених  до Всесвітнього дня дитини - 20 листопада.

Немає коментарів:

Дописати коментар