Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

пʼятницю, 4 вересня 2020 р.

Лідер читання - 2020!

                                      

Вітаємо Матвєєва Яна з перемогою.


Лідер читання – Ян Матвєєв, не тільки дуже розумний і обдарований хлопчик, але і найактивніший читач Білозерської районної дитячої бібліотеки ім. В.Стуса. Хлопчик активно читав книжки і протягом року, і під час програми Літніх читань – 2020. Ян, також, з задоволенням рекомендував дитячу літературу до читання своїм одноліткам та молодшим школярам. Під час підготовки і участі у конкурсі «Лідер читання», щоб дійсно підтвердити свою лідерську позицію,  хлопець протягом року (з 1 липня 2019 року по 31 липня 2020 року) прочитав (не за шкільною програмою) понад 70 книжок сучасних авторів української і зарубіжної дитячої літератури у 4 бібліотеках: Білозерська РДБ - 49 книг, шкільна бібліотека Білозерського ЗПЗСО №1 – 10 книг, юнацький відділ РБ – 7 книг, читальна зала РБ – 7 книжок.

Найулюбленішими для Яна стали книги  про козаків В. Рутківського, про пригоди  Гаррі Поттера та його друзів Д. Ролінг,  книги  Н. Щерби із серії «Часодії»,  книги Р. Дала, З. Мензатюк, М. Павленко, А Кокотюхи та  інші.

Для представлення на конкурс Ян Матвєєв обрав книгу «Джури козака Швайки» В. Рутківського. «Книжка письменника Володимира Рутківського розповідає про нерозлучну дружбу Сашка та Грицька, про часи великих козаків, - вільних борців за свободу нашої України та готових віддати життя за своїх побратимів» - пише хлопчик у відгуку. Також Ян створив слайдову презентацію, власний кросворд за книжкою, записав відеорекламу.

До уваги брали і участь хлопчика у бібліотечних заходах, різноманітних конкурсах та волонтерській роботі у бібліотеці. До речі, Ян прийняв участь у Всеукраїнському дитячому літературному конкурсі «Творчі канікули - 2020» у номінації «Природа – джерело натхнення та краси».

Приймав участь сам і проводив під час літніх канікул для молодших школярів інтелектуальну гру «Поле чудес». Під час спорт-тайму озвучив «Незвичайні рекорди українців».  До Дня Незалежності України – знову провів настільну інтелектуальну гру «Подорож   Україною крізь час і простір» та розповідав легенди рідного краю «Звідки пішла назва Україна». А ще, Ян долучився до участі у обласному інтелектуальному турнірі «Ігри патріотів Херсонщини», і з успіхом пройшов 1 етап. У середній віковій категорії переможною для нього стала улюблена тема про козаків. Тепер Ян готується до районного етапу турніру, який відбудеться 17 вересня 2020 року.

Тож, за підсумками усіх творчих та конкурсних робіт, а також завдяки активній участі у програмі Літніх читань, та за кількістю прочитаних протягом останнього року книжок  - а це 74 цікавих та різнопланових дитячих літературних шедеври, - ЛІДЕРОМ ЧИТАННЯ Білозерської районної дитячої бібліотеки став наш найактивніший читач - МАТВЄЄВ ЯН, учень 6 класу Білозерського ЗПЗСО №1 ім. О.Я. Печерського. 

А ще ми щиро вітаємо Яна з перемогою  у обласному етапі III Всеукраїнського конкурсу "Лідер читання - 2020"!

Немає коментарів:

Дописати коментар