Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

четвер, 16 липня 2015 р.

Ігри патріотів Білозерщини.


Цікаво і насичено проходять «Ігри патріотів Херсонщини» у Білозерському районі. Найактивніше заохочують своїх читачів до вивчення історико-краєзнавчих матеріалів про Херсонську область і, зокрема, Білозерський район та своє рідне село, Чорнобаївська с/б, Дніпровська с/б, Кізомиська с/б, Інгулецька с/б, Токарівська с/б, Киселівська с/б, Олександрівська с/б, Томинобалківська с/б, Розливнянська с/б, Федорівська с/б, Посад-Покровська с/б, Іванівська с/б, Новотягинська с/б, Микільська с/б, Білозерська РДБ. Під час проведення 1 етапу у бібліотеках району бібліотекарі використовують цікаві і оригінальні форми і методи роботи, які якнайкраще сприяють популяризації знань з історії рідного краю, рідного села. Це краєзнавчі уроки, брейн-ринги, брифінги, квести, електронні презентації, вікторини, тести, ігри у форматі «Зірниця», тощо і, обов’язковими є краєзнавчі виставки, оформлені для допомоги при підготовці найактивніших учасників 1, 2 та 3 етапів обласного інтелектуального турніру.
У багатьох біблотеках району, зокрема, і у Білозерській РДБ
 вже визначилися з учасниками 2 етапу (районного). 
Так, н-д, у віковій категорії «учні 4-5 класів»  на районному 
конкурсі, який відбудеться у вересні, РДБ представлятиме юний інтелектуал 
– Кравчук Роман, учень Білозерської багатопрофільної гімназії ім. 
О.Я. Печерського. У віковій категорії «6-7 класи», 
- Маскаєва Влада, учениця Білозерської ЗОШ I-III ступенів №3. 
У віковій категорії «учні 8-9 класів» - волонтер РДБ
 Дубина Анастасія, учениця Білозерської ЗОШ I-III 
ступенів №2 ім. Б. Хмельницького. 


Книжково-ілюстративна виставка у Білозерській РДБ.



 





Юний інтелектуал - Роман Кравчук.
У всіх сільських бібліотеках відбірковий тур проходить захоплююче. Так, у Томинобалківській с/б захід пройшов у формі уроку краєзнавства «Знайомі незнайомці». Головною складовою уроку була гра із серії «Ігри патріотів Херсонщини», яку презентувала активна читачка с/б Самойленко Софія. Діти показали досить високий рівень знань з питань про природу та фауну рідного краю. З перевагою в один бал перемогла команда 5-го класу. Цікаву інформацію по топоніміці місцевості Томиної Балки підготував вчитель географії Томинобалківської ЗОШ Клочков М. М. та виступив у складі журі, яке оцінювало відповіді дітей. Інформацію про проведення цього заходу можна
знайти у районній газеті « Придніпровська зірка» № 24 від 12 червня 2015 року під назвою «Час дитячих забав».




У 2 турі Білозерська РДБ планує залучити у журі спеціалістів, які підготують відповідні краєзнавчі завдання у всіх вікових категоріях. Тож ми тісно співпрацюватимемо з Білозерським районним музеєм ім. Д. Багалія, Білозерським районним архівом, відділом по збереженню пам’ятників і пам’яток району, РайСЮН, літстудією «Біле озеро».

Немає коментарів:

Дописати коментар