Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

Вітаємо Вас! Ви завітали на блог дитячої бібліотеки. Пропонуємо усім ознайомитись з найцікавішими моментами життя нашої бібліотеки.

понеділок, 27 липня 2015 р.

Краєзнавчий тур читачів Білозерщини.




1 тур обласного інтелектуального турніру  "Ігри патріотів Херсонщини"у бібліотеках Білозерського району продовжується.
Екскурсія ріднокраєм. Ігри патріотів у с. Дніпровське.
 

 

У Дніпровській сільській бібліотеці було проведено першу гру із серії "Ігри патріотів Херсонщини" для учнів 4-5 класів "У пошуках знайомих незнайомців". Під час гри учасники пригадали тварин, які мешкають у нашому краї та дізналися про них щось нове, цікаве, таємниче. Злагоджено та з інтересом пройшла гра для учнів експедиції. Також була проведена цікава вікторина "Знай, люби, бережи", в якій були загадані дітям загадки, цікаві ребуси та ілюстрації про рослини і тварини, знайомство з "Червоною книгою". Учні з захопленням давали відповіді на поставлені завдання. За кожну правильну відповідь діти отримували квітку. В кого їх налічувалося більше той і переміг. Присутніх дітей було 16 чоловік. Переможець І етапу учениця 5 класу Константинова Катерина. Незабаром Дніпровська с/б звітує і про хід турніру серед учнів 6-7 та 8-9 класів.
Книжково-ілюстративна виставка «Рідні стежки Дніпровського простору» (с. Дніпровське).
А, н-д, у Чорнобаївській сільській бібліотеці пройшла книжкова виставка-гра «Охороняй природу рідного краю». Учні 4-5 класів переглянули книжкові ілюстрації з зображенням тварин, рослин Херсонщини, а згодом їх вгадували. У Посад-Покровській с/б була оформлена виставка малюнків учнів 4-5 класу «Моє квітуче рідне село», виставка-експозиція майстрів декоративно-ужиткового мистецтва жителів села «Тут рідний край і творчість веселкова».
 


Настільна гра "У пошуках знайомих незнайомців" (тваринний світ Херсонщини).

Електронна версія гри "Етнічний калейдоскоп Херсонщини".

Електронна версія гри "Літературний круїз (письменники Херсонщини)".
А ще у Чорнобаївській с/б відбувся квест, в якому брали участь учні 6-7 класів. Діти мали можливість пригадати історію рідного села, та його памятки. В приміщенні бібліотеки з учнями 8-9 класів була проведена віртуальна подорож «Видатні люди рідного краю». Юні читачі-патріоти (4-5 класи) з Посад-Покровської с/б під час ігор здійснили віртуальну мандрівку «Чорноморське узбережжя Херсонщини». Щоб виховати любов до рідного села, історичного минулого та сучасного своєї Малої Батьківщини для учнів 6-7 класів провели вікторину-бесіду «Пам’ятай завжди, звідки ти». Щоб ознайомити читачів із творчістю місцевої поетеси Прицик Н.П., для учнів 8-9 класів провели вечір-портрет «Сільська Мадонна». Дуже усім запам'яталася презентація книжкової виставки "Прихилюся душею до рідних вітрів", яка була присвячена творчості  місцевих поетів -  Юдіну А., Гладиш Т., Теленчук Н.
Тож турнір у бібліотеках Білозерщини проходить досить жваво і активно, а з бібліотек своєчасно надходять оригінальні сценарії та звіти про хід 1 етапу обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини».

Немає коментарів:

Дописати коментар